Nogle mennesker går i panik når de opdager at deres naturlige hårfarve er begyndt at blive grålig. Andre ser det som en naturlig og smuk del af livets gang og accepterer det. For de som går i panik, findes der heldigvis naturlige løsninger som kan udsætte denne proces. Der er altid den nemme løsning med at farve håret, men dette skal gøres meget ofte og hårfarve indeholder en lang række kemikalier som kan være sundhedsskadelige. Som et alternativ til dette, findes der naturlige kosttilskud, som indeholder ingredienser der kan bekæmpe årsagerne til at man får gråt hår. Mange undrer sig sikkert over hvorfor denne farveændring sker, men det er der videnskabelige forklaringer på.

Melaniq®

Melaniq®

I samarbejde med forskere fra Oxford kan producenten af anerkendte TRX2 nu præsentere Melaniq. Et unikt...

569.00 kr.
Color Rescue for Graying Hair

Color Rescue for Graying Hair

Dette er et kosttilskud mod gråt hår. Det kan bruges af både mænd og kvinder og hjælper med at...

329.00 kr.

Hvorfor får vi gråt hår når vi bliver ældre?

Det er meget forskelligt fra person til person hvornår man begynder at få gråt hår, da det er genetisk styret. Derfor vil du typisk opleve gråt hår nogenlunde samtidig som dine forældre eller bedsteforældre begyndte at få det, men hastigheden på selve processen afhænger kun af din egen krop. Faktorer såsom anæmi, dårlig ernæring, B-vitamin underskud, skjoldbruskkirtel problemer og rygning kan accelerere processen.

Det er dog ikke kun alder der er en faktor når det kommer til hvor tidligt du får gråt hår. Faktisk spiller det også ind hvilken hudfarve du har, da mennesker med kaukasisk afstamning får grå hår tidligere end de af asiatisk og afrikansk afstamning. Stress har også noget at sige, da mange mennesker som oplever meget stress har en tendens til at tabe hår. Når så håret gror ud igen er det ofte meget lysere, og tættere på gråt. Sidst men ikke mindst betyder det også noget hvorvidt du ryger eller ej. Der er nemlig fundet en sammenhæng mellem hvorvidt man er ryger og hvor tidligt man får gråt hår.

Hvorfor får man gråt hår?

Hver en hårfollikel indeholder et pigment kaldet melanocytter. Disse celler producerer eumelanin, som er sort eller brunt i farven og Pheomelanin som har en rødgullig farve. Melanocytterne transporterer melaninet til de celler som producerer keratin. Keratin er det protein som skaber hårets struktur. Keratin er produceret af celler kaldet keratinocytter. Når disse celler dør, fastholder de farven fra melaninet. Her begynder du at se gråt hår. Melanocytterne vil stadig være til stede når du begynder at få gråt hår, men de bliver mindre fremtrædende som tiden går. Efterhånden som du får mere og mere gråt hår, dør flere og flere melanocytter indtil der til sidst ikke flere tilbage til at producere farve.

Hvordan kan jeg kontrollere mit grå hår?

Der er mange både naturlige, hjemmelavede og kunstige metoder til at bekæmpe gråt hår. Hvis du ikke har tid til at investere i en hjemmelavet udgave og ikke stoler på kunstige produkter, så er dit bedste bud en naturlig pille mod gråt hår. Med en sammensætning af naturlige ingredienser, som kan hjælpe med at kontrollere skaderne på kroppens melanin produktion, kan disse piller mod gråt hår til mænd og kvinder booste næringsindholdet i din krop. Et hold videnskabsmænd fra University of Bradford i Storbritannien opdagede at hydrogen peroxid er en af de mest skadelige toksiner i forhold til dit hår. De naturlige ingredienser i denne type kosttilskud mod gråt hår virker ved at modarbejde dette toksin for at støtte hårets sundhed.