Nogle mennesker går i panik når de opdager at deres naturlige hårfarve er begyndt at blive grålig. Andre ser det som en naturlig og smuk del af livets gang og accepterer det. For de som går i panik, findes der heldigvis naturlige løsninger som kan udsætte denne proces. Der er altid den nemme løsning med at farve håret, men dette skal gøres meget ofte og hårfarve indeholder en lang række kemikalier som kan være sundhedsskadelige. Som et alternativ til dette, findes der naturlige kosttilskud, som indeholder ingredienser der kan bekæmpe årsagen til at håret bliver gråt. Mange undrer sig sikkert over hvorfor denne farveændring sker, men det er der videnskabelige forklaringer på.

Melaniq

Melaniq

I samarbejde med forskere fra Oxford kan producenten af anerkendte TRX2 nu præsentere Melaniq. Et unikt...

569.00 kr.
Foligain™ Anti Gray

Foligain™ Anti Gray

Dette er et kosttilskud mod gråt hår. Det kan bruges af både mænd og kvinder og hjælper med at...

329.00 kr.

Hvorfor bliver håret gråt når vi bliver ældre?

Det er meget forskelligt fra person til person hvornår man begynder at få grå hår, da det er genetisk styret. Derfor vil du typisk opleve det nogenlunde samtidig som dine forældre eller bedsteforældre begyndte at få dem, men hastigheden på selve processen afhænger kun af din egen krop. Faktorer såsom anæmi, dårlig ernæring, B-vitamin underskud, skjoldbruskkirtel problemer og rygning kan accelerere processen.

Hvad får håret til at skifte farve?

Hver en hårfollikel indeholder et pigment kaldet melanocytter. Disse celler producerer eumelanin, som er sort eller brunt i farven og Pheomelanin som har en rødgullig farve. Melanocytterne transporterer melaninet til de celler som producerer keratin. Keratin er det protein som skaber hårets struktur. Keratin er produceret af celler kaldet keratinocytter. Når disse celler dør, fastholder de farven fra melaninet. Her begynder dit hår at blive gråt. Melanocytterne vil stadig være til stede når du begynder at få grå hår, men de bliver mindre fremtrædende som tiden går. Efterhånden som dit hår bliver mere og mere gråt, dør flere og flere melanocytter indtil der til sidst ikke flere tilbage til at producere farve.

Hvordan kan jeg kontrollere mit grå hår?

Der er mange både naturlige, hjemmelavede og kunstige metoder til at bekæmpe grå hår. Hvis du ikke har tid til at investere i en hjemmelavet udgave og ikke stoler på kunstige produkter, så er dit bedste bud en naturlig pille mod gråt hår. Med en sammensætning af naturlige ingredienser, som kan hjælpe med at kontrollere skaderne på kroppens melanin produktion, kan disse piller mod grå hår til mænd og kvinder booste næringsindholdet i din krop. Et hold videnskabsmænd fra University of Bradford i Storbritannien opdagede at hydrogen peroxid er en af de mest skadelige toksiner i forhold til dit hår. De naturlige ingredienser i denne type kosttilskud mod gråt hår virker ved at modarbejde dette toksin for at støtte hårets sundhed.