Hårtab er en af de største kosmetiske problemer for både mænd og kvinder. Da årsagerne kan være mange, er det desværre ikke altid at den behandling man vælger, virker første gang. For et par år siden, var det mest almindeligt at se midaldrende og ældre mennesker lide af hårtab. Men i dag er der flere og flere unge som begynder at tabe håret. De fleste kan forbinde det med usunde vaner og en dårlig livsstil, men der arbejdes på højtryk for at finde en faktisk kur mod hårtab.

Hvorfor taber man håret?

Hårtab og høje tindinger er nogle af de største kosmetiske problemer for både mænd og kvinder. Den lægefaglige betegnelse er Androgen Alopeci og betyder at man taber håret på et hvilket som helst sted på kroppen. For et par år siden, var det mest almindeligt at se midaldrende og ældre mennesker lide af hårtab. Men i dag er der flere og flere unge som begynder at tabe håret helt eller delvist eller opleve høje tindinger i en tidlig alder. Årsagerne kan være mange. De fleste kan forbinde det med usunde vaner eller mangel på vigtige vitaminer og næringsstoffer, men ofte er det arveligt og derfor ikke noget som man som sådan kunne have undgået. Du kan se på dine forældres hårpragt og få en fornemmelse af om det er noget der ligger til familien. I andre tilfælde kan det skyldes psykiske faktorer såsom f.eks. stress eller depression eller det kan også være en bivirkning fra medicin eller skyldes en sygdom. Er man i tvivl om hvorfor man er begyndt at opleve hårtab, bør man altid undersøges hos sin læge.

Når du har fundet årsagen til dit hårtab og er klar til at gå igang med en behandling, kan det være en god idé at supplere med nogle gode vitaminer til håret og kroppen.

Forskellige typer af hårtab

Man kan tabe håret på mange forskellige måder. Det kan være en god idé at fastlægge hvilken type man lider af, før man begynder på en behandling, da nogle behandlinger er særligt effektive mod bestemte typer. Dvs. lider du af høje tindinger, ville det være ærgeligt at begynde på en behandling, som primært er udviklet til pletskaldethed, da du ikke vil få optimal effekt. Herunder kan du danne dig et overblik over de forskellige typer af hårtab:

Pletskaldethed (Alopecia Areate)

Denne type hårtab kendes ved at håret begynder at falde af tilfældige steder på hovedet. Dvs. man kan opleve at mangle hår i forskellige områder og der vil dermed opstå pletter af skaldethed. Det ses oftest hos børn og unge eller folk med et nedsat immunforsvar. Det kan også skyldes en autoimmun sygdom.

Skaldethed (Alopecia totalis)

Dette er den totale type af hårtab, som gør at alt hår på hovedet falder ud. Det kan hos nogle starte med at man får høje tindinger og dermed langsomt har mindre og mindre hår tilbage. Det påvirker kun hovedet og man vil derfor stadig have hår og dun i ansigtet.

Høje tindinger

Dette er ofte et forstadie til en mere komplet form for skaldethed. Det ses mest hos mænd, men kan også i nogle tilfælde opstå hos kvinder.

Pause i hårvækst (Alopecia Effluviem)

Dette er kun en midlertidig form for hårtab, som kan være forårsaget af psykiske faktorer såsom stress eller depression. Man kan opleve at håret bliver tyndere eller helt holder op med at gro pga. en dvaletilstand i hårfolliklerne.

Hvordan kan man stoppe hårtab?

Helt basalt, så har du to muligheder når du vil stoppe dit hårtab, bremse de høje tindinger og få håret til at gro ud igen – naturligt eller kunstigt. De kunstige metoder inkluderer operation, hårtransplantation og kemiske produkter i form af shampooer, cremer, olier og piller. Disse metoder indeholder kemiske ingredienser og kan derfor udgøre en hvis sundhedsrisiko. Metoder som operation og transplantation er ofte effektive, men du skal have dybe lommer for at kunne få sådan en behandling.

Her hos Alt om Hår tror vi på at de mere naturlige metoder er vejen frem, da de udover at være meget effektive, også er mere skånsomme for dig og dit helbred. Du er ikke blot skånet for kemikalier, men du vil også optage de gode egenskaber fra de naturlige ingredienser såsom vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som kan hjælpe med at holde dit hår sundt. Herunder kan du læse om de forskellige naturlige løsninger mod hårtab, som alle kan fås her på vores side.

Shampoo/balsam

Man kan i princippet lave naturlige hårtabsshampooer selv og det er kendt for at være både sikkert og effektivt, da det udelukkende vil bestå af naturlige produkter. Men det kan være ret tidskrævende og besværligt at indsamle alle de rigtige ingredienser og blande dem på den helt rigtige måde. For dem som ikke har tid og lyst til at gøre det selv, findes der heldigvis en række naturlige produkter på markedet. Afhængig af hvilket hårproblem du lider af, kan du foretage en hurtig søgning på den ingrediens, som kan hjælpe dig med at behandle dit hårtab eller høje tindinger og derved vælge det produkt som er rigtigt for dig. De ingredienser, som er mest kendte for at behandle hårtab er: Sojaprotein, Aloe Vera, silkeprotein, jojobaolie og lavendel olie. Disse ingredienser er effektive, fordi de bekæmper hormonet DHT, som er skyld i skader på hårfolliklerne. En nem metode at gribe dit hårtab an, er ved at udskifte din sædvanlige shampoo og balsam med produkter, som er specielt udviklet til at bekæmpe tab af hår eller høje tindinger. Dertil kan du supplere med en kur.

Kosttilskud

Det kan være svært at tro på at hårtab og høje tindinger kan blive afhjulpet ved hjælp af en kapsel. Men ikke desto mindre er det rent faktisk muligt, da man kan indkapsle de naturlige ingredienser i pulverform, som man så kan sluge. På den måde får du alle de vigtige næringsstoffer og gode vitaminer til håret, som kan hjælpe med at støtte og reparere de ødelagte hårfollikler og give dig et sundt hår. Det er ligeså vigtigt at behandle håret indefra som udefra, men det kan være svært at få alle disse vitaminer og næringsstoffer gennem maden, så derfor er et TRX2 hårtabssupplement en rigtig god løsning.

Skum

En skum indeholder minoxidil, som er kendt for at kunne få håret til at vokse igen. Det kan øge blodtilførslen til hovedbunden og dermed stimulere hårvæksten. Minoxidil skum er udviklet i to forskellige styrker, da det anbefales at kvinder bruger en lavere dosis en mænd. Begge produkter er især effektivt til at behandle udtynding af håret, men kan også behandle hårtab og høje tindinger.

Laser terapi

En nyere og meget effektiv metode til behandling af hårtab er ved hjæp af laserterapi. Det kan udføres i ens eget hjem ved hjælp af en laserkam. En laserkam kan være behjælpelig både ved udtynding, høje tindinger eller generelt hårtab. Laserlyset trænger ned i hårfollikerne, vækker dem til live og øger blodtilførslen, som så kan få håret til at vokse.

Kan man kombinere forskellige behandlinger?

For hurtigere effekt kan man med fordel kombinere forskellige behandlinger. Man kan f.eks. vælge at bruge en laserkam 3 gange om ugen, samtidig med at man altid vasker hår i shampoo og balsam der er udviklet specielt til hårtab. Derudover er det vigtigt at få gode vitaminer til håret, så hertil kan man supplere med et kosttilskud.


Information om Hårtab