Der findes en række naturlige produkter til behandling af indgroet hår. Disse fås i form af cremer og sprays. Se vores udvalg nedenfor.

Skin Doctors Ingrow Go

Skin Doctors Ingrow Go

Denne kundefavorit er mod indgroede hår. Et problem som mange mennesker plages af, enten i ansigtet, på...

139.00 kr.
Soothing

Soothing

Lider du af irriteret hud på grund af indgroet hår? Har du røde knopper efter barbering? Prøv South...

299.00 kr.
CC After Depilation Bikini Gel

CC After Depilation Bikini Gel

Træt af indgroet hår ved bikinilinjen? Denne gel er kølende og helende og kan hjælpe dig med at undgå...

209.00 kr.
Ultra Hair Away

Ultra Hair Away

Hårhæmmende spray, som hæmmer hårvæksten og forebygger indgroet hår. Ultra Hair Away er duftfri,...

409.00 kr.

Hvad er indgroet hår?

Hvis du er en af de mange kvinder og mænd som jævnligt barberer sig forskellige steder, så har du helt sikkert også oplevet at du nogle gange kan få røde prikker på huden. De kan klø og hæve op og være smadder irriterende. Det er selvfølgelig indgroet hår vi taler om – alle kender dem og alle hader dem. De forveksles tit med skægpest, men det er ikke det samme. De opstår oftest på benene efter barbering eller i bikinilinjen efter intimbarbering, men de kan i princippet forekomme hvor som helst man barberer sig.

Et indgroet hår er hår der har krøllet sig tilbage ind under huden istedet for at bryde igennem huden. Det kan opstå pga. døde hudceller der har tilstoppet hårfolliklen og dermed blokerer for at håret kan trænge igennem huden. Det vil derfor ofte vokse sidelænds under huden istedet for op og ud. Tætsiddende tøj såsom nylonstrømper og stramme jeans kan gøre det indgroede hår værre og øge risikoen for at få indgroet hår, så dette bør undgås de første 24 timer efter barbering. Det samme gælder hvis man bærer stramme trusser eller undertøj i kunstigt stof lige efter intimbarbering.

Indgroet hår er ikke farligt, men kan være utrolig irriterende og pinligt, hvis det opstår på synlige steder såsom f.eks. bikinilinjen eller benene. Nogle gange kan det forveksles med en bums, fordi de godt kan hæve op og blive røde og tilmed danne noget gult betændelse, som kan klemmes ud. Hos mænd ses indgroet hår ofte på kinderne, hagen og halsen som følge af barbering i ansigtet og det er især her det forveksles med skægpest.

Forebyggelse af indgroet hår

For at undgå problemer med det indgroet hår, rødme og irritation er det grundlæggende at din personlige hygiejne er i top. Men det kan selvfølgelig stadig forekomme selvom du har styr på hygiejnen. De følgende råd til reducering af indgroet hår kan hjælpe dig med at undgå at indgroet hår opstår ved barbering:

  • Sørg for at din hud er våd før du påbegynder barbering.
  • Vær forsigtigt når du barberer dig, så du ikke får rifter.
  • Sørg for at barbere i hårets retning. Vær opmærksom på hårets gro retning, da det godt kan skifte fra område til område (dette gælder især intimbarbering). Hvis du er nødt til at barbere imod hårets retning, skal du sørge for først at barbere med håret og derefter barbere imod meget forsigtigt.
  • Sørg for at din skraber er frisk, ren og skarp. Efter barbering bør du dyppe din skraber i isopropyl alkohol for at hjælpe med at rense bladet og fjerne sæbe og fugt, som kan føre til rust.
  • Skift blade efter hvert 5. brug.

Udover selve din barberingsrutine, kan det være en rigtig god idé at eksfoliere huden et par gange om ugen. Brug en skrubbehandske eller en skrubbecreme for at fjerne de døde hudceller og forbedre blodcirkulationen og cellefornyelsen i din hud. Indgroet hår kan opstå når håret ikke kan trænge igennem laget af døde hudceller, så det er vigtigt at fjerne dem regelmæssigt. Dertil kommer at en velfugtet hud har færre indgroet hår. Dette gælder også for mænd der barberer sig i ansigtet og de har tilmed mindre risiko for at udvikle skægpest når huden ikke er tør og irriteret. Sørg for at holde din hud fugtet og velplejet, især efter barbering eller voksning. Sørg for at bruge en god body lotion, eller anskaf dig et produkt, som er specielt udviklet til at forebygge indgroet hår.

Hvordan virker cremer og sprays mod indgroet hår?

Produkter Ingrow Go mod indgroet hår, skal påføres efter du har barberet dig eller fået en voksbehandling. Ingredienserne virker ikke kun ved at minimere risikoen for kløe og røde prikker på huden, men hjælper også med at fugte huden og reparere ødelagt væv. Naturlige ingredienser såsom glycerin og pebermynteolie indeholder fugtgivende og helende egenskaber, som kan hjælpe med at beskytte huden mod irritation efter almindelig- og intimbarbering.

Plante- og urteekstrakter hjælper naturligt med at fjerne smerten fra indgroet hår. Produkter indeholdende disse naturlige ingredienser er blevet utrolig populære, fordi de er lette at bruge og milde mod huden. Alt du skal gøre, er at rengøre huden og påføre sprayen eller cremen. Det skal ikke vaskes af, men skal blot have lov til at trænge ind i huden og tørre. Indenfor 2 uger, skulle du begynde at kunne se de første resultater, men for permanente resultater skal du fortsætte med at bruge det hver gang du fjerner hår.

Alternativ til barbering

Hvis du helt vil undgå risikoen for at udvikle indgroede hår, kan du med fordel lægge skraberen på hylden. Det betyder dog ikke at du ikke kan fjerne hår, men blot at du skal finde en anden vej. Barbering og intimbarbering er nogle af de mest skadelige metoder til hårfjerning når det kommer til indgroet hår og irritation af huden.

Et super alternativ til barberingen er, Silk’n SensEpil XL 65.000 HPL behandling, som er lysbehandling til hjemmebrug. Det fungerer ved at du sender et kraftigt lys (som minder lidt om laser) ned i hårfolliklen, hvor det derefter vil ødelægge håret og hårsækken så der ikke længere vil vokse hår ud. Lysbehandling er derfor en permanent form for hårfjerning, som både kan spare dig for indgroet hår, skægpest, irriterende røde prikker på huden og en hel masse tid med skraberen i badet.

Du kan trygt handle med os

Her hos Alt om Hår er vi eksperter indenfor bl.a. hårfjerning og løsninger til indgroet hår. Vi holder os altid opdateret med det nyeste indenfor disse emner, og sørger for at vi kan tilbyde vores kunder de bedste produkter til deres hårpleje og hårfjerning. Er du i tvivl om noget på vores hjemmeside eller har du brug for vejledning, så ring eller skriv til os og få en snak omkring f.eks. indgroet hår, skægpest, barbering eller hårfjerning med lys. Vi sidder klar til at hjælpe dig på alle hverdage mellem kl. 10 og 19.

Vi sender ordrer afsted hver dag indtil kl. 16 og du har et bredt valg i forhold til leveringsmetoder, så du kan vælge lige det der passer dine behov. Vi glæder os til at handle med dig og hjælpe dig med at gøre din hårfjerning til en meget mere behagelig oplevelse.


Information om Indgroet hår