Altomhaar

5 naturlige metoder til at undgå hårtab

Her er 5 naturlige metoder til at beskytte dit hår og holde det hvor det hører til – nemlig på dit hoved og ikke nede i afløbet eller på gulvet

Ligegyldigt hvad årsagen er, så er der ingen der ønsker at miste deres hår – hverken mænd eller kvinder. Men selvom der ikke findes nogen "magisk kur”, kan du heldigvis ofte kontrollere, hvor hurtigt du mister dine hår. Faktisk kan du forebygge unormalt hårtab helt ved at følge et par simple råd.

Her er 5 naturlige metoder til at beskytte dit hår og holde det hvor det hører til – nemlig på dit hoved og ikke nede i afløbet eller på gulvet.

Kokosolie

Kokosolie er et naturligt anti-mikrobiel og anti-svampe middel. Anvender du det direkte i din hovedbund, hjælper det med at holde dig fri for bakterier og snavs, der kan tilstoppe eller beskadige dine follikler. Dette sker helt uden de barske kemikalier, som der findes i de fleste hårplejeprodukter. Det er tilmed så effektivt, at det faktisk er blevet anvendt til behandling af hovedlus.

Forsking har vist, at hvis du bruger det før eller efter hårvask, kan kokosolie reducere proteinskader. Du kan forvaske dit hår med det, for at hjælpe med at rense din hovedbund for bakterier og snavs. Det vil tilmed gøre dit hår stærkere og mere modstandsdygtigt og så giver det ingen dårlig lugt, men derimod en frisk kokosduft.

Savpalme

Savpalme gør mere end blot at støtte din prostatas sundhed. Forskere mener, at Savpalme er effektiv til at stoppe hårtab, fordi det stopper testosteron fra at konverteres til dihydrotestosteron, hvilket er en forbindelse der er knyttet til udtynding af hår samt skaldethed.

Du finder savpalme i nogle bestemte dyre hårplejeprodukter. Men for at få mest gavn af det, anbefaler vi, at du supplerer med f.eks. et kosttilskud. Du kan ikke få det alene fra mad og de fleste almindelige multivitaminer vil ikke give dig nok af det.

Løgsaft

Ok, vi indrømmer det. Det lyder ikke synderlig lækkert, men løgsaft kan virkelig få dit hår til at vokse.

En undersøgelse har vist at anvendelse af løgsaft til hovedbunden to gange dagligt, forårsagede genvækst af håret hos næsten 90 procent af forsøgspersonerne. Og de begyndte at se resultater på bare seks uger.

Ligesom kokosolie, så renser løgsaft også hovedbunden. Men det kan også øge blodcirkulationen i hovedbunden og give næring til hårsækkene, fordi det er rigt på katalase. Denne antioxidant kan hjælpe dig med at slippe af med hydrogenperoxid opbygningen i forbindelse med udtynding og hår der er ved at blive gråt.

Som du sikkert kan forestille dig, vil dit hår ikke få den bedste duft efter sådan en omgang, så sørg for at bruge det før du vasker håret. Vask det eventuelt med en specieltudviklet shampoo såsom f.eks. Revita shampoo mod hårtab.

D-vitamin

Dette er nok ikke så overraskende. D-vitamin holder dine hormoner kørende uden problemer, så det er ikke så underligt, at det kan hjælpe med at forebygge at du mister dit hår.

Forskere har bevist gennem en undersøgelse, at D-vitamin kan hjælpe stamceller med at vokse nye hårsække hos mus. Dets receptorer er afgørende for hårvæksten. Så selvom dette vitamin ikke vil hjælpe dig med at få det tabte hår tilbage, kan det forebygge at du taber mere.

At gå ud i solen og være aktiv er en glimrende måde at få et skud D vitamin. Men du kan også få det fra æg, koldtvandsfisk og svampe. Her hos Alt om Hår kan du også finde et stort udvalg af gode vitaminer til håret mod hårtab.

Jern

Hårtab er ikke kun et problem hos mænd. Faktisk kan det være endnu mere psykisk hårdt, når det sker for kvinder.

En undersøgelse fulgte 5.000 kvinder over otte år. Det blev bevist at kvinder med lave niveauer af jern i blodet, havde tendens til at tabe mere hår end de der havde et normalt indhold.

Jern hjælper med at transportere ilt til hovedbunden. Dine hårsække har brug for ilt for at arbejde, så det er vigtigt at du sørger for at dit hår får nok af det. Man kan dog hurtigt få for meget jern, hvis man tager det som et kosttilskud og det kan i nogle tilfælde føre til diarré og rødme i huden, men det kan også forårsage mere alvorlige problemer, såsom væske i lungerne. I stedet bør du fokusere på din kost og prøve at tilføje mere jern. Nogle gode kilder til jern er østers, spinat, æg og græsfodret oksekød.

Hvis du kæmper med at få dit hår til at blive på hovedet, kan disse naturlige løsninger hjælpe dig. Selv hvis du bare ønsker at undgå at dit hår bliver tyndere, kan nogle af disse tips give din hovedbund og follikler den støtte de har brug for, for at dit hår kan vokse sig tykkere og stærkere i mange flere år.