Altomhaar

Androgen Alopeci – Hvad er det?

Mænd der taber håret skyldes ofte androgen alopeci, også kaldt mandeligt hårtab. Årsagen til denne tilstand, skyldes at hovedbunden udvikler en overfølsomhed overfor det mandelige kønshormon, hvilket med tiden forårsager hårtab eller udtyndelse. Her kan du læse mere om tilstanden androgen alopeci, hvad den gør, såvel som der findes et middel mod hårtab forårsaget af denne tilstand.

Hvad er Androgen Alopeci?

Dette fine ord er det medicinske navn for mandligt hårtab og dækker over at man taber håret helt eller delvist. Årsagen til androgen alopeci er at hovedbunden udvikler en pletvis overfølsomhed overfor det mandlige kønshormon, hvilket gør at hårene i disse områder falder ud og de nye hår bliver tyndere for til sidst slet ikke at vokse ud. Dette sker fordi hårsækkene langsomt indsnævres og til sidst ikke kan producere flere hår. Det er arveligt betinget hvornår og hvor meget man taber håret, så en god pejling kan være at se på dine ældre mandlige familiemedlemmer.

Det kan være utrolig hårdt for den der taber håret, ikke kun fordi ens udseende ændrer sig, men også fordi man kan få en følelse af ikke at være sig selv. Dette kan tære på selvtilliden og ændre ens syn på hverdagen.

Det kan være svært at få håret tilbage igen, hvis man først er blevet helt skaldet, men er det ikke nået så vidt, så er der flere ting du kan gøre for at holde på det resterende hår i længere tid.

Hvordan får man sit hår tilbage?

Der er forskellige ting man kan gøre, hvis man lider af androgen alopeci og dermed taber håret. Der findes både metoder til forebyggelse, men også løsninger der kan udrede de værste skader når først det er sket. Læs med her:

Hårtransplantation: Det fungerer ved at hår, oftest fra nakken, flyttes op på de steder hvor man taber håret eller at huden i hovedbunden trækkes sammen således at de bare pletter dækkes. Behandlingen er derfor ikke egnet til folk der er helt skaldede, da de ikke har noget hår at flytte rundt på. Dette er en af de mest effektive og øjeblikkelige metoder til at få håret tilbage og det udføres på én dag under lokalbedøvelse. Man skal dog have dybe lommer, for en hårtransplantation ligger som regel imellem 20-50.000 kr per behandling, alt afhængig af hvor stort et område det drejer sig om. De fleste har brug for mellem 3 og 5 behandlinger, før de er helt tilfredse.

Kosttilskud: Der er delte meninger omkring kosttilskud mod androgen alopeci. Der er som sådan ikke noget der kan kurere dig for sygdommen, da det er arveligt betinget, men der findes forskellige kosttilskud der kan hjælpe dig der taber håret, men gerne vil gøre en indsats for at holde længere på det resterende. Det er selvfølgelig vigtigt at du sørger for at få en sund og varieret kost, men som tilskud kan du supplere med et produkt som f.ek.s TRX2 supplement eller Foligain, som begge er udviklet specielt til folk der taber håret. Begge disse produkter er et middel mod hårtab, som kan bruges af mænd og kvinder og indeholder naturlige ingredienser, som kan styrke hårets vækst og sundhed.

Laserterapi: Denne moderne teknologi har vist sig at være rigtig effektiv til folk der lider af androgen alopeci og faktisk også til kvinder der rammes af hårtab, da det er en metode der går direkte ind og stimulerer hårets vækst, ved at øge blodtilførslen til hårfolliklerne. Det er en komplet smertefri metode, som man kan udføre hjemme i sin egen stue. En laserkam skal ideelt bruges 3 gange om ugen og kan i nogles tilfælde give resultater indenfor et par måneder. Hos Alt Om Hår tilbyder vi awardvindende laserkamme fra mærket Hairmax lasercomb. Disse laserkamme anvender den mest effektive teknologi inden for laserlys og laserstimulering mod hårtab.

Lad os hjælpe dig

Androgen alopeci er en af de mest almindelige årsager til at mænd taber håret. Uanset om du foretrækker hårtransplantation eller en af de mere økonomiske løsninger såsom laserterapi eller kosttilskud, så er der hjælp at hente for dig der taber håret. Du kan nok ikke undgå at du en dag vil tabe mere hår, når du kommer længere op i årene, men indtil da kan du bruge et effektivt middel mod hårtab til at bremse processen.

Her hos Alt om Hår tilbyder vi både det nyeste indenfor laserkamme, kosttilskud samt hårprodukter såsom shampoo, balsam og kur, der alle er udviklet specielt til folk der taber håret. Er du i tvivl om hvilket produkt der bedst passer til dine behov, så giv os et kald, send os en e-mail eller fang os på live chatten, for at få mere information og vejledning omkring de forskellige produkter mod androgen alopeci. Vi glæder os til at høre fra dig og hjælpe dig godt på vej til en fyldigere hårpragt.