Altomhaar

Elektrolyse hårfjerning – hvad er det?

Denne hårfjerningsmetode kan fjerne uønsket hårvækst let og smertefrit. Elektrolyse hårfjerning anvender lysenergi til at uønsket hårvækst permanent. Du kan anvende denne metode til både krop og ansigt. Læs om alle de gode fordele med elektrolyse hårfjerning her, og find ud af om det er det rette valg for dig.

Hvad er elektrolyse hårfjerning?

Det er en metode til nem hårfjerning, som kan give permanente resultater. Elektrolyse hårfjerning udføres med en speciel nål på specielle skøndhedsklinikker. Det fungerer ved at en elektrisk strøm føres ned i hver enkelt hårfollikel, ved hjælp af nålen, og ødelægger hårets rod. Der findes tre typer af elektrolyse hårfjerning: galvanisk, termolyse og blend. Den galvaniske benytter en direkte strøm, termolyse benytter en vekslende strøm og blend er en kombination af de to. Hvilken metode der fungerer bedst til at fjerne uønsket hårvækst, afhænger af din hud og hårtype og det er derfor vigtigt at få behandlingen udført hos en specialist. Alt afhængig af din smerteterskel kan strømmen også tilpasses, så du oplever mindst muligt gene under behandlingen. Nogle kan slet ikke mærke noget og kan faktisk falde i søvn under behandlingen.

Hvor hurtigt kan man se resultater?

Tiden der går før man kan se resultater ved elektrolyse hårfjerning afhænger af hårets vækst og cyklus. Hår vokser i forskellige stadier og ikke på samme tid. Der er en vækstfase, en hvilefase og en udskiftningsfase. Når du vil fjerne uønsket hårvækst med elektrolyse, er det vigtigt at man får ram på hårene i vækstfasen for effektivt at nedbryde hårroden. Da ikke alle hår er i vækstfasen samtidig, vil det derfor kræve adskillige behandlinger, ligesom med laser hårfjerning og hårfjerning med lys, før man har opnået komplet permanent hårfjerning. Denne process kan tage alt fra 6 måneder til halvandet år, men så snart man er helt hårfri vil de fleste synes at det har været besværet værd.

Fordele og ulemper

Som med enhver metode til at fjerne uønsket hårvækst, er der både fordele og ulemper ved elektrolyse hårfjerning. Her har vi listet nogle af de mest relevante:

Fordele:

Elektrolyse er den hårfjerningsmetode med de suverænt bedste resultater sammenlignet med enhver anden metode, i forhold til at holde håret på afstand i længere perioder eller endda permanent.

Mange forskellige hår- og hudtyper kan benytte sig af elektrolyse hårfjerning. Netop fordi det ikke målretter sig pigment, i modsætning til laser, men angriber hårfolliklen. Folk der ikke egner sig til laser kan ofte stadig få elektrolyse og det kan derfor være en ideel måde for disse personer at fjerne uønsket hårvækst.

Ulemper:

Bukkede hårfollikler kan gøre behandlingen sværere. Hvis man tidligere har vokset eller brugt pincetter, kan folliklerne være blevet bukket eller misformede og det vil derfor være sværere at få nålen til at nå helt ned i roden for at ødelægge folliklen.

Flere behandlinger kræves. Du er nødt til at være meget vedholden til elektrolyse hårfjerning da du kan have brug for alt fra 15 til 30 behandlinger, hvilket vil tage en stor del af din tid.

Huden kan blive misfarvet. Dette kan ske hvis behandlingerne ikke er udført korrekt. Det er derfor yderst vigtigt at finde en behandler som du virkelig stoler på og hvor du har en god mavefornemmelse, før du begiver dig afsted på rejsen til at fjerne uønsket hårvækst.

Det er dyrt. Elektrolyse hårfjerning kan være en meget dyr affære. Man betaler ofte per behandling og allerede det faktum at man skal have 15-30 behandlinger vidner om at man skal have dybe lommer for at fjerne uønsket hårvækst på denne måde.

Hårfjerning med lys

Elektrolyse hårfjerning bliver ofte forvekslet med lysbehandling, da ordene kan minde lidt om hinanden. Det er dog ikke det samme, da selve teknologierne er forskellige. Hårfjerning med lys, bl.a. den populære Silk’n SensEpil XL 65.000 kan også give permanente resultater når man vil fjerne uønsket hårvækst og så er det en metode der kan bruges i hjemmet. Det kendes under navnet IPL og HPL. IPL står for Intense Pulse Light og er den metode der bruges på profesionelle hårfjerningsklinikker. HPL står for Home Pulse Light og er i bund og grund det samme, blot samlet i et apparat som er godkendt til hjemmebrug. Forskellen fra elektrolyse hårfjerning er at der ved lysbehandling ikke bruges hverken elektricitet eller nåle. Det er udelukkende baseret på lys og det er derfor komplet smertefrit. Lyset sendes ned i hårfolliklerne, hvor det omdannes til varme og destruerer hårsækken. Denne metode kan bruges af de fleste hud- og hårtyper. Dette har ikke altid været tilfældet, men de nyeste modeller indenfor HPL understøtter stort set alle hudtyper.

Her hos Alt om Hår har vi et stort udvalg af de nyeste apparater indenfor IPL hårfjerning til hjemmebrug. Så hvis du har droppet tanken om elektrolyse hårfjerning af den ene eller anden årsag, så lad os hjælpe dig med at vælge det helt rigtige apparat til dine behov.