Altomhaar

Hvorfor fælder man?

hårvækst og sundt hår er noget alle stræber efter. Mænd såvel som kvinder oplever nogle gange hårtab eller perioder hvor man fælder meget hår. Her kan du læse om hvorfor man fælder meget, hvad man kan gøre ved det og hvordan man atter får en sund hårvækst.

Er det normalt at man fælder meget hår?

De fleste kender til at man fælder mere i nogle perioder end andre. Der kan være forskellige faktorer der påvirker ens hårvækst, men de fleste oplever at de fælder mere om foråret og om efteråret. Det er helt normalt at føle at man fælder meget hår og faktisk taber man i gennemsnit 50-100 hår om dagen, alt afgængig af ens hårtype og hvor meget hår man har som udgangspunkt. På denne side kan du læse om nogle af årsagerne til at man fælder og du kan få tips til hvordan du finder den bedste kur mod hårtab, og forebygger at dit hår falder ud mere end højst nødvendigt.

Hvorfor fælder man?

Hver enkelt persons hårvækst er forskellig og der kan derfor være mange forskellige årsager til at man fælder meget hår. Det er selvfølgelig vigtigt at afgøre hvad der ligger til grund for det, hvis man er nervøs for om der er noget galt.

Hormoner: Vores hårvækst og om vi fælder, er ofte forbundet til vores hormonbalance, som især ændrer sig både forår og efterår. Gravide kvinder og kvinder der oplever starter/stopper på p-piller oplever også ofte at de fælder meget hår eller plages af hårtab hos kvinder i en periode.

Kost: En sund og stabil hårvækst starter indefra. Det er utrolig vigtigt for alle kroppens funktioner at man får en sund og varieret kost. Jo sundere livsstil jo stærkere hår. Er du i tvivl om du får alle de vitaminer og mineraler du har brug for, så kan du roligt supplere med en daglig vitaminpille.

Styling: Har du den samme hestehale eller knold hver dag over en længere periode, kan dette påvirke din hårvækst og hårets styrke. Det konstante træk i håret på samme sted, kan gøre håret svagere og det vil få lette ved at falde ud. Pas også på med dagligt brug af stylingprodukter, føntørrer og glattejern, da det tærer på håret og kan få det til at knække og falde ud.

Sygdom: I nogles tilfælde kan der ligge en reel sygdom bag årsagen til at man fælder meget hår. Frygter du dette, er det bedste selvfølgelig at besøge din læge og blive undersøgt. Visse former for medicin kan også have hårtab som bivirkning.

Hvordan får man gang i sin hårvækst?

Alt afhængig af hvad årsagen er til at du fælder meget hår, så er det som regel muligt at gøre noget ved problemet – selv hvis du rent faktisk lider af hårtab, som kan have skaldethed til følge.

Her hos Alt om Hår tilbyder vi naturlige, effektive løsninger mod hårtab. Disse typer produkter er ikke skadelige for hverken miljøet eller din krop, så de kan også bruges i perioder hvor du føler at du fælder meget og derfor at brug for at give din hårvækst et ekstra skub. De kan også fungere som forebyggelse eller kur mod hårtab. De forskellige muligheder er kosttilskud, såsom TRX2, laserterapi og hårprodukter, som alle er specielt udviklet til at stimulere hårvæksten og sætte en stoppe for hårtabet.

Både kosttilskuddene, hårprodukterne såsom shampoo, balsam og skum samt laserterapien fungerer ved at øge blodtilførslen til hovedbunden og dermed stimulere hårfolliklerne til at sætte gang i din hårvækst. Kosttilskuddene virker indefra, ved at give dig et dagligt tilskud af essentielle vitaminer og naturlige ingredienser, som alle er kendte for at stimulere hårets vækst og gøre dit hår tykkere og sundere. Produkterne såsom shampoo og balsam indeholder ligeledes stimulerende ingredienser, som behandler håret udefra. Laserterapien kræver en smule mere tid og kræfter, men bestemt ikke noget der skulle ødelægge din daglige rutine. Det består af en laserkam, som systematisk køres igennem håret 3 gange om ugen. Laserlyset trænger ned i hårfolliklerne og stimulerer din hårvækst.

Så hvis du fælder meget hår eller er direkte nervøs for om du er ved at miste hele hårpragten, så kan det være en rigtig god idé at overveje en eller flere af disse typer produkter. Shampoo og balsam kan nemt udskiftes med dine sædvanlige produkter, så her kræver det næsten ingen indsats. Tager du almindelige vitaminpiller i forvejen, kan du erstatte dem med et hårtabssupplement, som udover at indeholde basisvitaminerne også indeholder ingredienser som kan sætte gang i din hårvækst.

Har du nogle spørgsmål omkring vores produkter, levering eller service er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar alle hverdage mellem kl. 10-19 og vil hellere end gerne hjælpe dig med at sætte en stopper for at du fælder meget hår og finde den perfekte kur mod hårtab.