Altomhaar

Kan du spise dig fra hårtab?

Synes du at der mere hår på hårbørsten, end der plejer at være? Ligger der flere hår rundt omkring i huset end normalt? Føles dit hår tyndt og træt, eller har du måske endda lagt mærke til, at din hovedbund er tydeligere end normalt? Så kan det være et tegn på, at du har problemer med hårtab! Dette er med garanti ikke noget, du har lyst til at høre, og noget du meget gerne og meget hurtigt vil have fundet en løsning på.

Hårtab kan være skræmmende at opleve, og kan virkelig påvirke din selvtillid og lyst til at pleje dig selv og din krop. Mange forsøger at skjule hårtab på forskellig vis, da de er bekymrede for, hvad andre vil tænke og synes om dem. Der er generelt en frygt for ikke at være flot nok eller ser ældre ud end man egentlig er. Det kan også være frygt for, at folk tror, du ikke tager vare på dit hår og din krop – eller frygt for, at folk tror, du er syg, eller har andre helbredsproblemer! Der kan være enormt mange bekymringer om, hvad folk tror, og som kan påvirke din opfattelse af dig selv.

Men det kan også være din egen fygt, der er problemet – måske du frygter, at der er noget galt, eller at du ikke kan tåle dine hårprodukter, og du derfor slet ikke ved, hvor du skal starte for at pleje dit hår? Men bare rolig, Alt Om Hår er her for at hjælpe dig og har de perfekte produkter til dit hårtab.

Hårtab kan være genetisk, skyldes stress, fordi du bruger de forkerte produkter eller ikke får nok vitaminer eller mineraler.

Årsager til hårtab

Selvom det kan være bekymrende at tabe hår, behøver der ikke være farlige årsager til det. Hårtab er faktisk en ganske almindelig ting at opleve, og de fleste vil før eller siden opleve det selv. Der findes utallige årsager til hårtab – og flere af årsagerne kan du aktivt selv gøre noget ved for at minimere dit hårtab:

  • Genetisk – langt de fleste oplever hårtab på grund af genetik. Du kan ikke ændre på dine gener, men du kan give din krop gode forudsætninger for at minimere hårtab ved at sørge for, at du plejer dit hår og hovedbund rigtigt
  • Stress og store forandringer i livet – mange oplever at tabe hår, når de gennemgår store forandringer i livet eller er stressede, og hårtabet kan derfor være et tegn på, at du skal skrue ned for aktiviteterne og passe bedre på dig selv
  • Mangel på næringsstoffer – du kan ligeledes opleve hårtab, fordi din krop mangler essentielle næringsstoffer
  • Forkert hårpleje – hvis du plejer dit hår forkert, afhængigt af din hårtype og livsstil, kan det ligeledes føre til hårtab. Det kan være, at du vasker håret for meget og med for varmt vand, mangel på hårpleje eller brug af produkter, der er for hårde ved dit hår og din hovedbund
  • Medicin eller sygdom – og selvfølgelig kan hårtab også være en bivirkning af den medicin, du tager, eller være forbundet med en tilstand du har f.eks. en hudlidelse.

Der findes dermed mange forskellige årsager til hårtab – hvilket ikke altid gør det nemt at finde frem til netop den årsag, der gør, at du har problemer med tyndt hår eller hårtab. Derfor er vores anbefaling, at du fokuserer på dine hårplejerutiner, din kost og på den måde kan vurdere, hvordan du bedst muligt kan behandle hårtab.

Hvis du lider af tyndt hår eller hårtab, kan du med fordel overveje om du bør ændre kostvaner og sikre at du får flere næringsstoffer, der bidrager til hårvækst

Spis dig til sundere hår

Når du har sørget for, at din hårplejerutine er i top og tilpasset dine behov (hvilket henviser til de hårplejeprodukter du anvender og hvor ofte du vasker hår), kan du med fordel tjekke din kost. De næringsstoffer, du indtager, kan bidrage til sundt og fyldigt hår indefra, og dermed både bidrage til at booste hårvækst og gøre dit hår mere modstandsdygtigt overfor hårtab. Forskning har påvist en række forskellige vitaminer, som er særligt gavnlige, men for at du ikke skal bekymre dig om at omlægge al din kost for at få disse næringsstoffer, kan du få et særligt udviklet kosttilskud, som du kan bruge i din behandling mod hårtab.

Giv dit hår de bedste forudsætninger i kampen mod hårtab – sørg for at kontrollere, hvad du kan kontrollere, og fokusér på at finde de nemme og effektive løsninger til dine unikke behov.