Altomhaar

Laser hårfjerning – på klinik og til hjemmebrug

Hvis du hader at barbere dig, bruge pincet eller voks til at fjerne uønsket hår, så kan laser hårfjerning være en mulighed der er værd at overveje. Laser hårfjerning er en af de mest almindelige kosmetiske procedurer. Det fungerer ved at sende stærkt koncentreret lys ned i hårsækkene. Pigmentet i hårsækkene absorberer lyset, hvilket ødelægger håret.

Hvis du hader at barbere dig, bruge pincet eller voks til at fjerne uønsket hår, så kan laser hårfjerning være en mulighed der er værd at overveje.

Laser hårfjerning er en af de mest almindelige kosmetiske procedurer. Det fungerer ved at sende stærkt koncentreret lys ned i hårsækkene. Pigmentet i hårsækkene absorberer lyset, hvilket ødelægger håret.

Fordele ved laser hårfjerning

Lasere er nyttige til at fjerne uønsket hår fra ansigtet, ben, arme, underarme, bikinilinje og andre områder. Nogle af fordelene ved denne type hårfjerning er:

Præcision: Lasere kan selektivt målrette mørke, grove hår uden at beskadige huden omkring dem.

Hastighed: Hver impuls fra en laser tager en brøkdel af et sekund og kan behandle mange hår på samme tid. Laseren kan som regel behandle et område på størrelse med en 2-krone hvert sekund (afhængig af model). Små områder såsom overlæben kan behandles på mindre end et minut, og store områder, såsom ryggen eller benene, kan tage op til et en halv time.

Forudsigelighed: Halvfems procent af folk der benytter laser opnår permanent hårfjerning efter gennemsnitligt tre til fem sessioner.

Sådan forbereder du dig

Laser hårfjerning er mere end blot at ''zappe'' uønsket hår. Det er en procedure, der kræver uddannelse til at udføre og bærer potentielle risici. Før du få laser hårfjerning, bør du grundigt kontrollere legitimationsoplysningerne fra behandleren, for at sikre dig at det er en uddannet og kyndig person der foretager behandlingen.

Vil du istedet give dig i kast med permanent hårfjerning derhjemme, kan du benytte en IPL eller HPL hårfjerner, som benytter en metode der minder meget om laser hårfjerning. IPL og HPL er godkendt til brug i hjemmet og kan give dig ligeså gode resultater som laser.

Hvis du har planer om at undergå laserhårfjerning eller IPL, bør du begrænse plukning, voksbehandling, og elektrolyse i seks uger før behandlingen. Dette er fordi laseren er rettet mod hårenes 'rødder, som midlertidigt fjernes ved voks eller plukning.

Du bør også undgå solen i seks uger før og efter behandlingen. Solen gør laser hårfjerning mindre effektiv og giver større risiko for komplikationer efter behandlingen.

Hvad kan du forvente af laser hårfjerning?

Lige før proceduren, vil dit hår, der vil undergå behandling trimmes til nogle få millimeter over hudoverfladen. Laserudstyret vil blive justeret i henhold til farve, tykkelse og placering af det hår der skal behandles samt din hudfarve.

Afhængigt af laser eller lyskilde, vil du og behandleren have brug for at bære passende øjenbeskyttelse. Det vil også være nødvendigt at beskytte det ydre lag af din hud med en kold gel eller særlig køleenhed. Dette vil hjælpe laserlyset trænge ind i huden.

Dernæst vil behandleren frigive den første lysimpuls og overvåge området i flere minutter for at sikre de bedste indstillinger blev anvendt samt tjekke for negative reaktioner.

Når behandlingen er afsluttet, kan du få isposer, anti-inflammatoriske creme eller koldt vand til at lindre ubehaget. Den næste behandling bør foregår 4-6 uger efter den første og du skal fortsætte med at behandlinge indtil håret stopper med at vokse.

Hjemmebehandling

Hvis du vil spare dig selv for tid, penge og besvær, kan du vælge IPL/HPL hårfjerning, som er en metode der minder meget om laser eller elektrolyse hårfjerning hjemme . Du kan få effektive HPL apparater fra producenten Silk’n, som har mange års erfaring med at udvikle produkter til permanent hårfjerning i hjemmet. Der er både apparater velegnet til små områder såsom ansigt og armhuler, men der er også større modeller som f.eks. Silk’n SensEpil XL 65000 hårfjerner, der hurtigt og effektivt kan behandle områder såsom ryg, ben og arme pga. dets store kontaktflade.

Har du nogle spørgsmål til laser eller HPL hårfjerning, eller har du brug for hjælp til at vælge den rette behandling for dig, så er du altid velkommen til at give os et kald, sende en e-mail eller fange os på live chatten. Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage mellem kl. 10 og 19.