Altomhaar

Naturligt hårtabstilskud udviklet af PhD fra Oxford – TRX2

Der er et stort marked for hårtabsprodukter både i Danmark og internationalt. Statistikker fra Belgravia centret i 2009 viste, at et stigende antal unge mænd i alderen 21-30 år søger behandling for hårtab. Nu har en ung Oxford ph.d.-kandidat udviklet et kosttilskud, som er helt naturligt og effektivt mod hårtab. Læs om TRX2 her

Gennem årene har der været mange midler, lægemidler og behandlinger, som er blevet udviklet specielt til at starte hårvæksten hos folk der lider af hårtab. Nu har en ung Oxford ph.d.-kandidat udviklet et kosttilskud, som er helt naturligt. 29-årige Thomas Whitfield, der har en ph.d. i biokemi, har lanceret et produkt baseret på forskning udført for sin ph.d.-afhandling, som han håber vil give en effektiv og naturligt behandling for de millioner af mænd og kvinder, der lider af hår tab. Produktet hedder TRX2 og er en hårtabsbehandling i pilleform, som kun indeholder naturligt forekommende forbindelser, der allerede findes i den menneskelige krop. På grund af sit naturlige indhold er TRX2 tilskuddet blevet klassificeret som et ernæringsmæssigt supplement snarere end et lægemiddel. Lanceret gennem Whitfields start-up virksomhed, Oxford Biolabs, målretter TRX2 sig til kalium ionkanaler i hårsækkene for at fremme hårets genvækst.

Kosttilskud mod hårtab

Whitfield havde oprindeligt planlagt at bruge sin forskning til at skabe et nyt lægemiddel til hårtab, men til sidst skiftede han retning for istedet at udvikle en pille, der ville blive klassificeret som et kosttilskud, på grund af de hindringer, der er involveret i at få godkendelse til et lægemiddel. "Hvis du udvikler en helt ny medicin, har du brug for en masse penge og er derfor afhængig af eksterne investorer. Men så mister du autonomi af virksomheden og produktet", sagde han. "Du behøver ikke at udvikle de mest effektive behandlinger. Bare de sættes i de store farmaceutiske virksomheder". Det er stadig tidlige dage for Oxford Biolabs, som hidtil er blevet finansieret fra Whitfields egen lomme og en række stipendier, herunder en fra det nationale råd for Graduate Entrepreneurship. Men i de atten måneder, siden Whitfield etablerede firmaet, har det vokset sig til at omfatte en halv snes fuldtidsansatte og deltidsansatte på begge sider af Atlanten. Han håber nu, at TRX2 vil vise sig at blive populært blandt folk der lider af hårtab, og at salget vil gøre det muligt for hans selskab at fortsætte med at vokse.

Hårtab er et stigende problem

Der er et stort marked for hårtabsprodukter både i Danmark og internationalt. Statistikker fra Belgravia centret i 2009 viste, at et stigende antal unge mænd i alderen 21-30 år søger behandling for hårtab. Ved frigivelse af tallene, udtalte senior hårtabsspecialist fra Belgravia centret, Leonora Doclis: "Flere mennesker bliver klar over, at du kan gøre noget ved hårtab, hvor dine muligheder før i tiden var begrænset. Det er kun indenfor det sidste årti at Propecia og Minoxidil er blevet kombineret og har produceret betydelige resultater". Doclis tilføjede: "Der er mange behandlinger, der kommer og går, som regel kosttilskud, men indtil nu har der ikke været nogen tegn på, at nogen af dem er betydeligt mere effektiv til forebyggelse af hår tab end andre. Vi oplever at kosttilskud kan bidrage til at øge resultaterne fra lægeligt dokumenteret behandlinger, men indtil nu har vi ikke set dramatiske resultater fra et eneste brug af et kosttilskud, og det er derfor, vi altid anbefaler behandlingsprogrammer baseret på de produkter, der har vist sig at være effektive".

Licenseret behandling af hårtab

Propecia og minoxidil er de eneste to lægemidler, der er videnskabeligt bevist at være effektive i kampen mod genetisk hårtab og er fuldt licenseret af MHRA i Storbritannien og er godkendt af FDA i USA. Disse to præparater er kernen af Belgravia centrets hårtabsbehandlingsprogrammer, der anvender en række forskellige hårvækstboostere og trikologiske overvågningsteknikker til at opnå optimale resultater. Hvis du lider af mandlig pletskaldethed, alopecia areata eller andre former for håtab, kan Belgravia centret hjælpe med at stabilisere tilstanden og fremme et sundt hår med fornyet vækst.

Har du ikke lige råd eller mulighed for at tage til Storbritannien for at blive behandlet for hårtab, kan du istedet tage et kig på vores effektive og naturlige andre supplementer mod hårtab. Vi tilbyder alt fra innovative laserhjelme til naturlige supplementer.