Altomhaar

Sådan undgår og fjerner du indgroede hår

Har du nogensinde barberet dine ben, måske en anelse hurtigt i badet, uden barberskum og glemt fugtighedscremen, fordi du hurtigt skulle ud af døren til et event, hvor du gerne ville vise benene frem? Det har de fleste! Men har du så også oplevet, at der pludseligt er noget der minder om en bums på benene – eller måske flere? En knop, der bestemt ikke er en bums, men som på alle måder minder om en og også har puds når du klemmer den. En knop, der kan ødelægge din planer om flotte og glatte ben!

Denne knop kunne meget vel være et indgroet hår! Et indgroet hår er kort beskrevet et hår, der vokser og forsøger at trænge igennem huden, men ikke kan og således bliver tvunget tilbage under i huden. Du kan særligt kende dem på den beskrevne bumselignende knop, men de behøver ikke at ligne en bums. De kan også ”bare” vise sig som hår under hudoverfladen, der er ømme og irriterede , fordi de ikke kan trænge igennem. Heldigvis er indgroede hår hverken farlige eller noget, du som sådan bør bekymre dig om, selvom de kan se grimme ud og være ømme og irriterende. Hvis du ofte barberer dig, uanset end du er mand eller kvinde, så bør du læse med her, da barbering i høj grad er en risikofaktor for få indgroede hår!

Hårfjerning er en typisk årsag til indgroede hår, og særligt barbering kan øge risikoen for indgroede hår

Hvordan får man indgroede hår? Og hvordan kan du undgå indgroede hår?

Indgroede hår er ganske almindelige at opleve, da der som sådan ikke behøver at være en grund til at de opstår. Indgroede hår er, som beskrevet, hår, der ikke kan trænge igennem huden. De kan opstå uden grund, men er i højere grad en risikofaktor ved barbering. Dette gælder, uanset om du er mand eller kvinde, og om du barberer skæg, ben, under armene eller intime områder. Barbering fjerner håret ved roden, og kan gøre det svært for håret at trænge igennem huden, når det vokser ud, både da barbering efterlader huden sårbar over for irritation, og da døde hudceller kan lukke for hårsækkene, så hårene ikke kan trænge igennem. Det samme gør sig gældende, hvis du bruger meget stramtsiddende tøj, da det kan være til irritation for huden.

Det er således ganske almindeligt at opleve indgroede hår. Men bare rolige, de er ikke farlige! De kan se ubehagelige ud og være ømme og irriterede, men det er ikke som sådan noget du bør bekymre dig om. Dog kan de være et tegn på, at du bør genoverveje dine hårfjerningsrutiner – måske du barberer dig lidt for ofte eller glemmer at bruge de rette produkter til at sikre en god barbering, der er mild ved huden, og som også bidrager til at fugte og nære huden? Forebyggelse er nøglen til at minimere risikoen for indgroede hår, så tag et kig på dine rutiner og overvej om din hud har behov for mere opmærksomhed!

Med den rette hårfjerningsmetode til dine hårtype og din hudtype kan du formindske risikoen for indgroede hår, og i stedet i højere grad opnå en glat og flot hud

Hvordan fjerner man indgoede hår?

Hvis du skulle være så uheldig at have fået et indgroet hår, så behøver du ikke gå i panik! De er forholdsvis lette at behandle, da du enten kan skrabe blidt i huden med en pincet for at hjælpe med at skabe plads til at håret kan gro ud, eller (hvis du kan se at håret næsten eller er trængt igennem) kan du fjerne det helt med en pincet efter et varmt bad. Det er dog vigtigt at du efterfølgende anvender en god creme til at give huden både fugt og næring, så den kan hele og risikoen for et nyt indgroet hår er minimeret.

Hvis du gerne vil have hurtig hjælp og lindring, som samtidigt bidrager til at pleje huden, kan du anvende en spray mod indgroede hår, formuleret netop til dette formål. Med brug af denne kan du gøre det nemmere at bruge en pincet til at frigøre håret eller faktisk helt undgå at skulle bruge en pincet.

Du kan derfor let og enkelt både forebygge og behandle indgroede hår. Bare husk at gode hårfjernings- og hudplejerutiner er vigtige for at minimere risikoen og for at pleje huden bedst muligt.