Altomhaar

Slip af med uønsket hår let og effektivt

Hvis der er noget, som mange kvinder har til fælles, og noget som veninder taler meget om, så er det, hvordan man slipper af med uønsket hårvækst. Vi ønsker alle tykt, sundt og fyldigt hår på hovedet, og som moden er lige nu, også fyldige bryn – men det er ikke mange kvinder, der ønsker at have hår andre steder på kroppen. Det er dog ganske naturligt, at vi har hår på hele kroppen – alt fra små fine dun, du nærmest ikke lægger mærke til, og til de mørke og noget tykkere hår på for eksempel benene eller under armene.

Uønsket hårvækst hos kvinder er i højere grad noget, der tales om, kontra uønsket hårvækst hos mænd. Det er mere normalt, at kvinder ønsker at fjerne hår for at fremstå mere feminine og få en glat hud, hvorimod mænd gerne vil kunne gro et flot skæg eller have kropsbehåring for at fremstå mere mandlige. Derfor er det ikke mærkeligt, at kvinder allerede fra en tidlig alder begynder at undersøge, hvordan de kan håndtere uønsket hårvækst – dette gælder alt fra en hurtig barbering, til anvendelse af voksstrips og mere permanent hårfjerning.

Hårfjerning under armene er et af de steder kvinder oftest søger at fjerne hår, og samtidigt et sensitivt sted der kræver forsigtighed og den rette hårfjerning

Find den bedste hårfjerning

Selvom hårfjerning kan lyde simpelt og hurtigt, så er der et utal af muligheder, for hvad du kan gøre for at slippe af med uønsket hårvækst. Derudover er der en lang række ting, du bør være opmærksom på, både for at sikre de bedste resultater og for, at du passer godt på din krop og din hud. Mange søger den bedste hårfjerning, men der findes næppe en type hårfjerning, der universelt er den bedste – det kan afhænge af dine præferencer, hvilken type kropsbehåring du ønsker at fjerne og endda også din hudtype, hårtype og hvor meget tid du har til at fjerne håret.

For nogle kvinder kan det være et spørgsmål om meget kort varsel at skulle fjerne hår på benene til en bytur, mens det for andre kan være baseret på en fast rutine af selvforkælelse en gang om måneden, afhængigt at hårfjerningsmetoden selvfølgelig. Det kan dog også være et spørgsmål om kontinuerligt at holde uønsket hårvækst under kontrol med forskellige produkter, såsom en letanvendelig spray mod hårvækst for at sikre mindre hårvækst og booste selvtilliden.

Der er således ikke noget rigtigt eller forkert – det er derimod et spørgsmål om, hvad der virker bedst for dig og dine behov. Dette betyder, at du ikke bør være bange for at afprøve de forskellige hårfjerningsmetoder, da du kun ved at eksperimenterer lidt kan finde frem til, hvad der er bedst for dig. Gå derfor på opdagelse blandt metoderne og prøv dem af for at finde den bedste til dig.

Hår på benene er noget man kvinder søger at fjerne, enten midlertidigt med en skraber eller voks, eller permanent med laser behandling.

Lyt til din krop

Når du prøver de forskellige hårfjerningsmetoder, er det er særligt vigtigt, at du holder øje med din krops reaktioner. Dette gælder særligt din huds reaktioner på den type hårfjerning, du bruger, og hvordan den naturlige hårvækst reagerer på det. Nogle af de ting du bør holde øje med er:

  • Bliver din hud meget tør eller irriteret efter hårfjerning? (et godt råd er altid at bruge en god creme efter hårfjerning for at pleje huden)
  • Får du udslæt eller kløe efter hårfjerning?
  • Oplever du indgroede hår, når hårene begynder at vokse ud igen?
  • Opnår du den hårfjerning du gerne vil, og i den tidsramme du gerne vil?
  • Og selvfølgelig, er din hårfjerningsmetode behagelig?

Afhængigt af hvad du lægger mærke til af reaktioner på din krop, kan du vælge dine hårfjerningsmetoder med omhu og sikre både de bedste resultater for dig og på den måde få den mest behagelige hårfjerning.