Altomhaar

Til kamp mod indgroede hår

Der er intet så skønt som pæn og glat hud – det både føles enormt behageligt, men ser også enormt flot ud, og derfor er hårfjerning også enormt udbredt blandt både mænd og kvinder. Den flotte og behagelige hud, de fleste ønsker ved hårfjerning, opnås oftest, hvis både hårfjerning og hudpleje går hånd i hånd og komplementerer hinanden. Hudplejen er vigtig, uanset hvilke hårfjerningsmetode du anvender, da den er med til at sikre, at huden ser både glødende og sund ud, samtidig med at den plejer hudens elasticitet, fugtighed og hårsække, så du ikke får problemer med at hårene vokser ud igen.

Desværre er der altid en risiko ved hårfjerning! Uanset om du er mand eller kvinde, kan hårfjerning betyde en øget risiko for indgroede hår, hvad end du gør brug af skrabere eller voksbehandling. Indgroede hår kan ikke blot være irriterende og ubehagelige at have, de kan også se ret fæle ud – og derfor er det noget de fleste gerne vil undgå at opleve. Hvis du enten gerne vil undgå indgroede hår eller allerede har dem, så læs med her for at forstå, hvorfor de opstår, og hvad du kan gøre for at forebygge eller behandle dem.

Mænd vil hyppigst opleve indgroede hår i ansigtsregionen, hvor de barberer deres skæg, og det er derfor vigtigt at have gode rutiner til både barbering og hudpleje.

Hvad er indgroede hår og hvorfor får du dem?

Indgroede hår er mere almindelige, end du tror, og noget du med garanti har oplevet. Selvom de kan være til irritation, forårsage kløe, være ømme og ofte ser ret ubehagelige ud, så kan indgroede hår også være til langt mindre irritation og noget du knap har lagt mærke til. Uanset hvad du har oplevet, er det dog en god ide at forsøge at forebygge dem eller have behandling mod indgroede hår klar, da det kan forårsage gener og endda betændelsestilstande i huden. Ligeledes er det ideelt at forebygge indgroede hår, da det kan være et tegn på at din hud ikke får den pleje, den har brug for. Så hvis du oplever indgroede hår, bør du spørge dig selv om dine hudplejerutiner og hårfjerningsrutiner er tilstrækkelige for din hud.

Indgroede hår er defineret ved at være hår, der ikke kan trænge igennem huden, mens de vokser, og derfor bliver tvunget tilbage i huden. Du kan ofte genkende dem på, at de enten ligner en rød knop eller en bums, og endda indeholder udflåd ligesom en bums gør. Dette bør dog hverken skræmme eller bekymre dig, da du forholdsvis let kan behandle indgroede hår og slippe af med dem. Du kan enten skrabe blidt i huden med en pincet for at lade håret få mulighed for at gro ud, eller du kan fjerne det helt med en pincet efter et varmt bad. Sørg dog altid for at anvende en god fugtighedscreme efterfølgende for at bidrage til, at huden kan hele.

Indgroede hår er ubehagelige, men du kan let formindske risikoen for at få dem, ved at finde den hårfjerningsmetode der er bedst til dig

Kom de indgroede hår til livs - effektivt og smertefrit

Til at hjælpe i kampen mod indgroede hår bør du først og fremmest, og som allerede nævnt, tjekke dine hudplejerutiner og hårfjerningsrutiner. Du kan i højere grad undgå indgroede hår, hvis du har disse under kontrol og sikret, at de er ideelle for dine unikke behov. Skulle uheldet være ude, og du har brug for effektiv behandling af indgroet hår, kan du med fordel anvende en spray mod indgroede hår, som både kan hjælpe med at håndtere det indgroede hår og bidrage til den nødvendige pleje af hudområdet. Dette kan både være lettere og mere effektivt til at hjælpe med at behandle og lindre det indgroede hår i forhold til at anvende en pincet til at frigøre håret fra huden.

Der er således mange måder, hvorpå du enten kan forebygge eller behandle indgroede hår – det vigtigste er dog, at du er opmærksom på din huds behov og sikrer at dine hudpleje- og hårfjerningsrutiner er tilpasset dig.